K provozování webu Nejceny.cz využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.
Souhlasím

Zboží bylo přidáno do košíku.
cena:
přidáno do košíku

Internetový obchod NEJCENY.cz » Dům, byt » Do kuchyně » Pomůcky ke grilování

Küchenprofi grilovací stojan na kuře BBQ Advantage

NÁŠ TIP
DOPRAVA ZDARMA
Dostupnost: do 30 dnů
Kód:486927
Výrobce: Küchenprofi
Záruční doba: 2 roky
959 Kč s DPH
793 Kč bez DPH
 ks 

Podrobný popis (Küchenprofi grilovací stojan na kuře BBQ Advantage)

Stojan Küchenprofi ke grilování kuřat. Díky tohoto stojanu budete mít vždy perfektně propečené a štavnaté kuře a přitom zachováte křupavou kůži. Vyrobeno z nerezové oceli. Vhodné taky na gril, mastnota Vám odkapává do misky a nešpiní se Vám gril. Dovnitř stojanu můžete nalít tekutinu, která se bude odpařovat do kuřete a tím bude maso šťavnatější, např. kuře na pivu, vínu či koření.

  • Stojan na grilovaní kuřat z nerezu.
  • Lze mýt v myčce nádobí.
  • Rozměry: Ø18 cm, výška 24 cm

Německý výrobce Küchenprofi se zabývá výrobou kuchyňských nástrojů a pomůcek do kuchyně. Společnost Küchenprofi byla založena Arturem Schmitzem roku 1923 a její specializací byl tehdy catering. V současné době se firma zabývá výrobou těch nejkvalitnějších kuchyňských pomůcek. Firma Küchenprofi využívá k výrobě prvotřídní materiály od nerezové oceli až po dřevo a v její nabídce tak můžete naleznout mlýnky na koření, formy na pečení, pomůcky ke grilování a mnoho dalších užitečných věcí do kuchyně. Společnost Küchenprofi se pyšní sloganem "Jméno mluví za vše".

Technické parametry (Küchenprofi grilovací stojan na kuře BBQ Advantage)

Doporučujeme recepty na grilované kuře na grilovacím stojanu Küchenprofi BBQ Advantage:

 

Grilované kuře na grilovacím stojanu s pivem

Recept je napsaný na grilované kuře na plechovce s pivem, ale my jsme tento recept upravili a  použijeme ho na grilované kuře s pivem nalitým do grilovacího stojanu. Výhoda tohoto stojanu je, že se kuře lépe nasazuje na stojan než na plechovku s pivem a mastnota odkapává do misky ve stojanu.

Ingredience:

  • 1 celé kuře
  • Oblíbené pivo
  • 2 lžíce základní směsi barbecue nebo jiné vaší oblíbené grilovací směsi

1. Nalijte pivo dovnitř stojanu na grilování.

2. Připravte gril na nepřímé grilování a rozehřejte jej na střední teplotu.

3. Z břišní dutiny kuřete odstraňte balíček s vnitřnostmi a odložte k jinému použit. Odstraňte veškerý tuk z krku a břišní dutiny kuřete. Zvenčí i zevnitř kuře opláchněte studenou vodou, nechejte je odkapat a vysušte kuchyňským papírem. Do břišní a krční dutiny kuřete nasypte 2 lžičky grilovací směsi. Pokud jste dost trpěliví, můžete vetřít trochu směsi i pod kůži.

4. Zbylé 2 lžičky grilovací směsi nasypte do grilovacího stojanu. Roztáhněte kuřeti stehýnka a nasaďte ho na grilovací stojan. Zasuňte křídla na hřbetní stranu.

5. Postavte kuře ve stojanu doprostřed grilu a gril přikryjte a pečte kuře 1 až 1,5 hodiny (podle výkonnosti grilu), až je kůžička tmavě zlatá a báječně křupavá a maso je zcela propečené (na teploměru na maso zabodnutém do stehýnka je teplota 82 °C).

6. Vytáhněte kuře z grilu. Nechte kuře 5 minut odpočívat, pak opatrně vytáhněte kuře ze stojanu. Nakrájejte kuře na čtvrtky nebo menší porce a podávejte.

 

Pivo teplem začne vzlínat a krásně ovoní a ochutí kuře uvnitř. Maso je pak šťavnaté a křehké.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuře na grilovacím stojanu, jako náhražka plechovky piva

Kuře na grilovacím stojanu s pivem - nazývané bývá také "beer butt chicken" ("kuře s pivem v zadku") je velmi delikátním a atraktivním kuřecím pokrmem. Metoda jeho přípravy spočívá v prudkém tepelném zpracování (pečení, grilování) kuřete, které má do břišní dutiny zastrčen grilovací stojan s pivem. Zahřívaná kapalina ve stojanu započne v krátkosti pěnit a vřít, vlhká pára pak prostupuje zevnitř masem. Takto spařované maso nabývá na šťavnatosti a chutnosti. Současně z vnější strany je povrch kuřete vystaven proudu suchého a velmi horkého tepla. Na povrchu se postupně vytváří křehounká zlatavá kůžička. K vnějšímu ochucení můžeme využít plátky citrónu, česnek, rozmarýn, spoustu černého pepře a jiného koření, které můžeme zastrčit pod kůži. Maso ještě předem důkladně a ze všech stran promasírujeme, např. olivovým olejem, solí, pepřem apod. Kapalinou v grilovacím stojanu nemusí být jen pivo, . . . i když kuře na pivě je asi nejlepší. Můžeme do stojanu vpravit v podstatě jakokouliv vhodnou aromatickou kapalinu, např. kořenící omáčky vlastního složení, různé směsi bylinek a koření, ovocné šťávy, rajčatová šťáva nebo i ovocné limonády. Jestliže nevlastníme gril s víkem při zahradním grilování, můžeme využít k zakrytí kuřete nějaký větší hrnec a žhavé uhlíky položit kolem kuřete. Pro domácí pečení stačí trouba, nejlépe horkovzdušná. Upečené kuře vyjmeme z grilu / trouby, opatrně vytáhneme z grilovacího stojanu se zbytkem piva. Přitom dáváme pozor na nebezpečí možného opaření; zbytková kapalina ve stojanu bývá velmi horká. K přípravě pokrmu můžeme využít i jiné opeřence, např. kachnu, krocana aj. 

Suroviny:

  • 1 (cca 2 kg) celé kuře, vykuchané, očištěné
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce oblíbeného grilovacího koření nebo bylinek
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 oblíbené pivo

Příloha: vařené brambory, česnekové pečené brambory, grilovaná kukuřice aj.

Postup přípravy:

Odstraníme krk, odstraníme vnitřní tuk případně droby. Dobře vypláchneme kuře zevně i zevnitř, osušíme papírovým ubrouskem a natřeme lehce olejem a promasírujeme kořenící směsí případně jen solí a pepřem ze všech stran a opět osušíme. Takto připravené kuře odložíme prozatím stranou. Do grilovacího stojanu nalijeme pivo. Do stojanu můžeme nasypat kořenící směsi nebo přidat rozmačkaný česnek, rozmarýn, tymián, citrónovou šťávu, drcený pepř aj. stojan postavíme na pevný základ, kuřeti rozevřeme stehýnka a nasadíme ho na grilovací stojan s pivem. Celou sestavu opatrně vložíme na mřížku do předehřáté horkovzdušné trouby umístěnou ve spodní poloze trouby. Pečeme při střední teplotě (180°C) nebo na uzavřeném grilu s nepřímým ohřevem (nikoliv přímo nad žhavým dřevěným uhlím, ale uhlí je položeno vedle) asi 1 a 1/4 hodiny nebo až vnitřní teplota teploměru zapíchnutého do prsíček dosáhne teploty 75°C, případně když ve stehně naměříme 82°C. Pokud teploměr do masa ještě nevlastníme použijeme klasickou zkoušku, tj. napíchnutím stehna špicí ostrého nože a posouzením, zda již nevytéká dorůžova zbarvená šťáva.

 

Technická specifikace a popis produktu jsou převzaty od výrobce nebo od dovozce do ČR. Za případné chyby neneseme odpovědnost.

Související zboží (Küchenprofi grilovací stojan na kuře BBQ Advantage)

Potřebujete poradit s nákupem?

Pavel Moravec Pavel Moravec
Po-Pá 8:00-16:30
+420 558 847 311
pavel.moravec@j-m.cz
ICQ: 583642032





 

Ochrana proti spamu. Kolik je dvakrát tři?

Diskuze Küchenprofi grilovací stojan na kuře BBQ Advantage

K výrobku není zadána žádná diskuze. | Nový komentář

Další produkty z nabídky:

Kategorie
Speciální nabídka
logo Ověřeno zákazníky
Hodnocení zákazníků
30.06.2016
*****
Jsem opravdu moc spokojena. Zbozi jsem jinde ani nenasla... Sasa
29.06.2016
*****
doporučuji
29.06.2016
*****
Nabídka. Ceny.
Důvody nákupu u nás
Newsletter

Pokud máte zájem o zasílání informací o slevách a cenových akcích, tak zde napište svoji e-mailovou adresu.

Znáte z newsletteru
Akceptované platební karty Akceptované platební karty
Akceptované platební karty Akceptované platební karty
Akceptované platební karty Akceptované platební karty

Technické specifikace se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky mají pouze informativní charakter.
Partneři: FajnyWEB.cz, FajnySHOP.cz, FajnéVÁNOCE.cz, KERAMICKE-NOZE.COM

Copyright © 2004 - 2016 J+M Výpočetní technika
Powered by FajnySHOP.cz

prázdný


0 Kč s DPH