Ušetřete na dopravném!

Bialetti French Press Bold - 3 šálky

  Je nám líto, ale zboží je aktuálně vyprodáno.
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:655607
Výrobce: Bialetti
Záruční doba: 2 roky

Podrobný popis
Bialetti French Press Bold - 3 šálky

Káva z french pressu Bialetti French Press Bold

Jednoduché, pohodlné a přitom profesionální příprava lahodné kávy pouze s Bialetti French Press Bold. Samotná příprava kávy ve french press je více než jednoduchá a ve výsledku mnohdy předčí i mnohem komplikovanější přístroje. Oproti espressu zde totiž není co zkazit! Všechny faktory ovlivňující finální kvalitu nápoje (tzn. teplota vody, množství kávy, doba extrakce) jsou dokonale pod kontrolou. Nemůže se stát, že je v kávě cítit nepříjemná dochuť zanechaná nedostatečně propláchnutým papírovým filtrem. Následně jistě potěší i příjemná a rychlá údržba.

French Press Bialetti Bold je vyroben ve vysoce kvalitním provedení z ušlechtilé nerezové oceli se skleněnou nádobou. Díky nerezové oceli a nádobě z čirého skla, lze french press mýt v myčce na nádobí, což ještě urychlí přípravu kávy tímto způsobem. Kvalitní provedení je doplněno o plastovou rukojeť, která zajistí bezpečné přenášení, i když, je ve french pressu horka káva. Kvalitní filtr pak zajistí precizní filtraci kávy a omezení množství sedimentu ve finálním nápoji. Už si stačí pořídit jen kvalitní kávové zrna, namlít je na Vašem mlýnku a vychutnat si jedinečné aroma, čerstvě připravené kávy ve French Press Bialetti Bold.

Vlastnosti French Press Bialetti Bold

  • French press pro snadnou a pohodlnou přípravu kávy jako v profesionální kavárně
  • Elegantní design leštěné nerezové oceli s nápisem výrobce "Bialetti"
  • Kvalitní nerezový filtr pro minimalizaci sedimentu ve finálním nápoji
  • Vhodné do myčky na nádobí, ale doporučuje se ruční mytí
  • Pohodlná a pevná rukojeť pro snadné přenášení horké kávy
  • Objem: 350 ml (3 šálky kávy)

Jak na french press:

Před prvním použití prosím sundejte všechny štítky a části balení z french pressu, vše omyjte teplou vodou se saponátem a pořádně opláchněte, aby ve french pressu nezůstaly žádné zbytky saponátu (při mytí nepoužívejte abrazivní mycí prostředky nebo abrazivní houbičky).

Co budete k přípravě potřebovat?

Postup přípravy?

Příprava kávy ve french pressu
  1. Namelte si zrnka kávy na Vašem mlýnku (nahrubo) a nasypte jí do nádoby french press (70 gramů na litr). French Press vyžaduje poměrně hrubší namletí než např. filtrovaná káva nebo espresso. Snažte se vždy zvolit hrubost tak, aby výsledný nápoj nebyl prašný (příliš jemné mletí), ale zároveň aby byly všechny chutě vyvážené.
  2. Zalijte kávu v nádobě horkou vodou (93-95°C). Nikdy nezalévejte kávu vroucí vodou. Po varu nechte vodu alespoň půl minuty odstát. Tak zaručíte, aby teplota klesla na požadovaných 93-94°C. Osvědčilo se používat nepatrně vyšší teplotu u světle pražených káv a nižší u těch pražených tmavěji.
  3. Vše pečlivě promíchejte dlouhou lžící nebo míchátkem.
  4. Umístěte víčko s pressem na nádobu french pressu, ale ještě ji nestlačujte - kávu nechte louhovat po dobu maximálně 4 minut.
  5. Po 4 minutách pomalu stlačte píst (press) dolů a přefiltrujte tak nápoj od kávové sedliny. Pomalejší filtrace přináší lepší výsledky.
  6. Kávu podávejte ihned po filtraci, aby Vám výsledný nápoj nezhořkl a neztratil chuť. Kávu přelijte například do konvičky, hrnků nebo termosky.
  7. Vše pečlivě umyjte.

Pokyny pro mytí:

  • Před čištěním nechte espressovač zchladnout.
  • Jako všechno nádobí pro přípravu kávy, ani french press nedoporučujeme mýt v myčce na nádobí, pro lepší chuť kávy se doporučuje ruční mytí. Po každém umytí skleněnou nádobu a filtr propláchněte čistou vodou.
  • Všechny části nechte důkladně oschnout. Pro skladování doporučujeme nechat části od sebe.
  • Při mytí nepoužívejte abrazivní mycí prostředky nebo abrazivní houbičky!

O značce Bialetti

Italský výrobce příslušenství k přípravě kávy vznikl již roku 1919, kdy se zabýval výrobou polotovarů z hliníku. Roku 1933 vyrobil svůj první kávovar Moka Express s neuvěřitelným designem ve stylu Art Deco, což bylo revolucí v přípravě domácí kávy. Díky tomuto revolučnímu kávovaru se společnost Bialetti stala jedním z předních italských výrobců kávovarů. Od počátku 50. let až do konce 20. století se výrobci podařilo vyprodukovat více než 200 milionů kávovarů, přičemž se stal model Moka Express skutečným fenoménem průmyslového designu, který je schopný zajistit milionům spotřebitelům velkého espressa "all'italiana".

Video
Bialetti French Press Bold - 3 šálky

Diskuze
Bialetti French Press Bold - 3 šálky

Spinner Výpis se aktualizuje...