Klasické grily na dřevěné uhlí mají svůj půvab, maso z nich krásně voní po dřevěných uhlících. I přes to si však stále víc lidí pořizuje plynový gril. A proč? Odpověď je jednoduchá – rychlejší rozpálení, snadnější údržba a žádný nepořádek kolem.
Plynové grily pracují na principu lávových kamenů nebo flavozinérů, je jen tedy na vás, kterému typu dáte přednost. Flavonizér rozehřívá ocelový profil, který následně rozpálí maso na mřížce. Zatímco plynové grily s lávovými kameny nejdříve zahřejí kameny, které následně zahřívají mřížku s masem, tento způsob je tedy o něco zdlouhavější.
Plynové grily Campingaz jsou nejoblíbenější značkou, která si získala popularitu nejen v České republice. Plynový gril Campingaz je oblíben zejména díky svému atraktivnímu designu, velkou grilovací plochou a řadou technických vychytávek.