Profesionální keramický nůž Kyocera Kyotop speciálně urček ke krájení, sekání a práci se zeleninou nebo ovocem, to vše zvládne díky prvotřídní tvrdé keramice. Ostří ze zirkonové keramiky je nyní ještě tvrdší, díky dvojnásobnému zapékaní keramiky při teplotě 1500°C a vysokému tlaku. Nůž ze série Kyotop tak zůstane ostřejší ještě déle než ostatní nože Kyocera, vy se tak nebudete muset obtěžovat s broušením a urychlíte si tak práci v kuchyni. Jako všechny keramické nože Kyocera i tento je neuvěřitelně lehký s tenoučkým ostřím, které Vám umožní snadnější krájení jemných plátků masa, salámů nebo jiných oblíbených potravin.
Nejen neskutečná ostrost, ale i skvostný design, který se hodí do každé moderní kuchyně. Keramické nože ze série Kyotop jsou vyzdobeny luxusní rukojetí ze dřeva Pakkawood v elegantním přírodním designu. Dřevo Pakkawood je výjimečný materiál velmi příjemný na dotyk, je pevné a odolné vůči vlhkosti a jiným nepříznivým vlivům. Důležitým prvkem, doplňující design a také odolnost nože jsou kovové nýty v těle rukojeti, ty zajistí celkovou pevnost nože a zamezí jakémukoli pohybu nebo kývání ostří. Ergonomická rukojeť, je vyroben speciálně pro co největší pohodlí ruky. Padne přesně do dlaně, skvěle se drží a neklouže. Černá čepel s neobvyklou strukturou damaškové oceli je díky ručnímu broušení ostrá jako břitva Umožní Vám tak rychlé a přesné krájení čeho si vzpomenete. Keramické nože Kyocera Kyotop se svým precizním provedením hodí především pro profesionální kuchaře, kteří potřebují prvotřídní vybavení, pro co nejsnadnější práci.
Keramické produkty Kyocera jsou vyrobeny z materiálů nové generace - oxidu zirkoničitého, oxidu hlinitého a dalších pokrokových keramických látek. Oxid zirkoničitý je 4x až 5x tvrdší než běžně používaná ocel. Tvrdší je už jen diamant. Tato extrémní tvrdost se projevuje především na odolnosti vůči opotřebování. dlouhé životnosti čepele a ostří, které zůstává díky tvrdosti materiálu perfektně ostré celé roky. Tato novodobá keramika je naprosto odolná proti skvrnám a rezivění - keramická čepel do sebe nepropustí žádnou z kyselin, které se vyskytují v potravinách.
Keramické nože neničí zdraví prospěšné vitamíny ani enzymy v potravinách. Rovněž nezanechávají pach ani pachuť ocele. Jsou vhodné pro biopotraviny, podporují zdravý životní styl. Neznehodnocujte už déle své jídlo ocelí! Jídlo připravené keramickými noži Kyocera si uchovává svoji čerstvou chuť, ovoce a zelenina po krájení neztmavne. Zelenina nakrájená keramickým nožem zůstává "živá". Vy si tak budete moct vychutnat tu nejlahodnější zeleninu i ovoce se spoustou vitamínu.
Vývoj pokročilých high-tech keramických materiálů zahájila společnost Kyocera bezprostředně po svém vzniku v roce 1958. S výrobou a prodejem kuchyňských nožů s čepelí zhotovenou z těchto materiálů pak začala v roce 1984. Od té doby neustále pracovala na rozvoji technologie i designu svých nožů, rozvíjela sortiment o různé barvy i tvary rukojetí a druhy čepelí, ale i o další produkty, jako jsou keramické škrabky, struhadla nebo mlýnky koření. Zároveň společnost Kyocera rozšířila svou prodejní síť a získala řadu fanoušků mezi hospodyňkami a domácími i profesionálními kuchaři po celém světě. V poslední době popularita keramických nožů Kyocera roste ještě rychleji, roční distribuce přesahuje milion dodaných kusů. Nejvyšší kvalita a moderní design – to jsou hlavní přednosti, které řadí keramické nože Kyocera na čelní příčky hodnocení trhu již přes 30 let.