Ušetřete na dopravném!

Cilio french press Gloria - 3 šálky

DOPRAVA ZDARMA
dočasně nedostupné
1 299 Kč s DPH
1 074 Kč bez DPH
-
+
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:657174
Výrobce: Cilio
Záruční doba: 2 roky

Podrobný popis
Cilio french press Gloria - 3 šálky

Stylová příprava kávy s french press Cilio Gloria

Stylová příprava kávy v kávovaru typu french press německého výrobce Cilio Gloria. Samotná příprava kávy ve french press je více než jednoduchá a ve výsledku mnohdy předčí i mnohem komplikovanější přístroje. Oproti espressu zde totiž není co zkazit! Všechny faktory ovlivňující finální kvalitu nápoje (tzn. teplota vody, množství kávy, doba extrakce) jsou dokonale pod kontrolou. Nemůže se stát, že je v kávě cítit nepříjemná dochuť zanechaná nedostatečně propláchnutým papírovým filtrem. Následně jistě potěší i příjemná a rychlá údržba.

French press Cilio Gloria je vyroben z prvotřídního nerezového materiálu a borosilikátového skla odolného vůči vysokým teplotám. Sítko a filtr uvnitř kávovaru jsou pak vyrobeny z nerezové oceli pro maximální výdrž a odolnost. Kvalitní provedení zajistí pohodlné a rychlé ruční mytí. Nechybí ani prostorná plastová rukojeť, která zajistí bezpečné přenášení, i když, je ve french pressu horka káva. Už si stačí pořídit jen kvalitní kávové zrna, namlít je na Vašem mlýnku a vychutnat si jedinečné aroma, čerstvě připravené kávy v kávovaru Cilio Melina.

French press Cilio Gloria v kvalitním provedení

Vlastnosti kávovaru Cilio Gloria

  • Kávovar typu french press pro snadnou přípravu kávy
  • Nádoba z kvalitního leštěného nerezu a borosilikátového skla
  • Nerezový filtrační mechanizmus
  • Vhodné pro přípravu kávy a čaje
  • Jednoduché a rychle ruční mytí
  • Objem: 350 ml
  • Rozměry: Ø 8,5 x výška 17 cm

Jak na french press:

Před prvním použití prosím sundejte všechny štítky a části balení z french pressu, vše omyjte teplou vodou se saponátem a pořádně opláchněte, aby ve french pressu nezůstaly žádné zbytky saponátu (při mytí nepoužívejte abrazivní mycí prostředky nebo abrazivní houbičky).

Co budete k přípravě potřebovat?

Postup přípravy?

Příprava kávy ve french pressu
  1. Namelte si zrnka kávy na Vašem mlýnku (nahrubo) a nasypte jí do nádoby french press (70 gramů na litr). French Press vyžaduje poměrně hrubší namletí než např. filtrovaná káva nebo espresso. Snažte se vždy zvolit hrubost tak, aby výsledný nápoj nebyl prašný (příliš jemné mletí), ale zároveň aby byly všechny chutě vyvážené.
  2. Zalijte kávu v nádobě horkou vodou (93-95°C). Nikdy nezalévejte kávu vroucí vodou. Po varu nechte vodu alespoň půl minuty odstát. Tak zaručíte, aby teplota klesla na požadovaných 93-94°C. Osvědčilo se používat nepatrně vyšší teplotu u světle pražených káv a nižší u těch pražených tmavěji.
  3. Vše pečlivě promíchejte dlouhou lžící nebo míchátkem.
  4. Umístěte víčko s pressem na nádobu french pressu, ale ještě ji nestlačujte - kávu nechte louhovat po dobu maximálně 4 minut.
  5. Po 4 minutách pomalu stlačte píst (press) dolů a přefiltrujte tak nápoj od kávové sedliny. Pomalejší filtrace přináší lepší výsledky.
  6. Kávu podávejte ihned po filtraci, aby Vám výsledný nápoj nezhořkl a neztratil chuť. Kávu přelijte například do konvičky, hrnků nebo termosky.
  7. Vše pečlivě umyjte.

Pokyny pro mytí:

  • Před čištěním nechte espressovač zchladnout.
  • Jako všechno nádobí pro přípravu kávy, ani french press nedoporučujeme mýt v myčce na nádobí, pro lepší chuť kávy se doporučuje ruční mytí. Po každém umytí skleněnou nádobu a filtr propláchněte čistou vodou.
  • Všechny části nechte důkladně oschnout. Pro skladování doporučujeme nechat části od sebe.
  • Při mytí nepoužívejte abrazivní mycí prostředky nebo abrazivní houbičky!

Německá společnost Cilio již od svého počátku v roce 1993 dává důraz na kombinaci kvalitních materiálů, elegantního designu, řemeslného zpracování a příznivé ceny. Tato filozofie pomohla firmě Cilio, aby se dostala mezi přední výrobce pomůcek nejen do kuchyně. V roce 2008 výrobce Cilio představil novou generaci mlýnků na pepř a sůl s kvalitním mlecím mechanizmem, tradičním i netradičním vzhledem z různých materiálů. Společnost Cilio se stále snaží zlepšovat a inovovat své produkty, podle toho co si zákazník právě žádá. Cilio přinese do Vašeho domova kvalitně zpracované pomocníky usnadňující život a zpříjemní Vám přípravu jídel.

Diskuze
Cilio french press Gloria - 3 šálky

Spinner Výpis se aktualizuje...