Ušetřete na dopravném!

BIO-GARDEN Polyversum CHYTRÁ HOUBA NA ROSTLINY 5 g

dočasně nedostupné
128 Kč s DPH
106 Kč bez DPH
-
+
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:692197
Výrobce: AgroBio
Záruční doba: 2 roky

Podrobný popis
BIO-GARDEN Polyversum CHYTRÁ HOUBA NA ROSTLINY 5 g

Polyversum Biogarden - Chytrá houba - se používá na ochranu rostlin proti plísním ve formě smáčitelného prášku. Jeho hlavní účinnou složkou je mikroskopický houbový organismus (Oomyceta) Pythium oligandrum. Přípravek nenapadá samotné rostliny, ale pouze plíseň na nich. Výhodou přípravku je, že nevyžaduje žádnou ochranou lhůtu mezi posledním ošetřením a sklizní ošetřené kultury. Vzhledem k biologickému principu účinku nelze přípravek předávkovat.

Popis a použití:

Polyversum - Biogarden je mikrobiální fungicidní přípravek na ochranu rostlin ve formě smáčitelného prášku k ochraně proti fomové a sklerociniové hnilobě u řepky, proti plísni makové a helminosporioze máku, plísni šedé, červené hnilobě a fytoftorové hnilobě jahod a proti plísni okurkové a houbovým chorobám okurek, proti houbovým chorobám sazenic vinné révy, sklerociniové hnilobě, plísni šedé a černi řepkové u hořčice, hlízence obecné, plísni šedé a alternariové skvrnitosti u slunečnic. Základním mechanismem účinku aktivní složky Polyversum - Biogarden t.j. houbového mikroorganismu Pythium oligandrum je mykoparazitismus. Pythium oligandrum napadá fytopatogenní houby, enzymaticky rozkládá jejich mycelia a některé rozmnožovací orgány a takto získané živiny využívá pro vlastní výživu. Výhodou přípravku je, že nevyžaduje žádnou ochranou lhůtu mezi posledním ošetřením a sklizní ošetřené kultury. Vzhledem k biologickému principu účinku nelze přípravek předávkovat.

Účinná látka: Pythium oligandrum M1, oospóry 1 x  106/g.

Dávkování
Polyversum - Biogarden je vhodné aplikovat proti houbovým chorobám mořením, namáčením sazenic a řízků, zálivkou nebo postřikem. Balení je určeno pro ošetření plochy vzcházejících rostlin až na 500 m2.

  • Namoření osiva: moření se provádí prostým smícháním osiva a přípravku. Moření je zaměřeno proti padání klíčících rostlinek. 5 gramů by mělo vystačit nejméně na namoření 1 kg semene.
  • Příprava vodní suspenze 0,05 %: správnou koncentraci docílíme rozmícháním 1 g ( kávová lžička ) Polyversum - Biogarden, ve 2 litrech vody ( 5g do 10 litrů vody ). Před použitím je důležité nechat přípravek ve vodě cca půl hodiny aktivovat.
  • Namáčení sazenic: menší sazenice se mohou do připravené 0,05 % suspenze přípravku Polyversum - Biogarden ponořit celé, u větších stačí namočit kořeny. Toto ošetření chrání sázené rostliny před půdními houbovými chorobami a zajišťuje lepší jímavost.
  • Zálivka rostlin: doporučená aplikace, například na okurky nebo jahody, je ve formě zálivky ke kořenům v dávce 5 ml k jedné sazeničce připravenou 0,05 % suspenzí Polyversum - Biogarden.
  • Aplikace postřikovačem: připravenou 0,05 % suspenzi Polyversum - Biogarden před naplněním do postřikovače přefiltrujeme např. přes starou punčochu, aby se nám roztokem neucpávala rozstřikovací tryska.

Diskuze
BIO-GARDEN Polyversum CHYTRÁ HOUBA NA ROSTLINY 5 g

Spinner Výpis se aktualizuje...