Ušetřete na dopravném!

Arašídové máslo GymBeam 100%, 900 g - křupavé

Máslo - GymBeam
jemné
křupavé
  Je nám líto, ale zboží je aktuálně vyprodáno.
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:704839
Výrobce: GymBeam

Podrobný popis
Arašídové máslo GymBeam 100%, 900 g - křupavé

Arašídové máslo je 100% čisté a přírodní oříškové máslo tvořené jen a jen arašídy. Má jemnou konzistenci a lahodnou chuť, ale získá si vás až 30% podílem proteinu, obsahuje také sacharidy, zdravé tuky, vlákninu a vysoké množství vitamínů a minerálů. Je vyrobeno z kvalitních arašídů bez použití chemických přísad. Je vhodné i do diety. Crunchy máslo je potřeba před použitím promíchat!

Arašídové máslo je v podstatě nezpracovanou potravinou, protože se vyrábí mixováním 100% arašídů. Ty se mixují, dokud z nich nevznikne máslo. Existuje několik výrobců, kteří do něj přidávají cukr, sůl, palmový olej nebo jiné neprospěšné látky, avšak arašídové máslo od GymBeam takové není. Je to 100% čisté a přírodní arašídové máslo. Je to značně "vyvážený" zdroj energie ve smyslu, že dodává organismu všechny tři makronutrienty (sacharidy, bílkoviny a zdravé tuky). Navíc má jemnou a lahodnou chuť, která se rozplývá na jazyku!

Výhody arašídového másla

  • 100% přírodní arašídové máslo
  • neobsahuje sůl, cukr ani palmový olej
  • obsahuje až 30% přírodních bílkovin
  • obsahuje zdravé tuky
  • má vysoký obsah vitamínů a minerálů
  • obsahuje vlákninu
  • skvělá chuť
  • jemná konzistence
  • použitelné přímo na kunzumaci nebo i na vaření a pečení
  • vhodné i do diety
  • ideální na snídani nebo svačinu

Čím se vyznačuje arašídové máslo?

Přírodní zdroj bílkovin

Dvě lžíce arašídového másla obsahují 7 gramů bílkovin a jak jistě víte, vaše tělo využívá aminokyseliny z těchto bílkovin na stavbu a opravu vašich svalů. Kromě toho, že zvětšuje objem metabolicky aktivních tkání, tyto bílkoviny zajišťují i dlouhotrvající zasycení.

Zdravé tuky

Arašídové máslo obsahuje stejný poměr nasycených a nenasycených tuků jako olivový olej. Polynenasycené a mononenasycené tuky v arašídovém másle snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění, a to díky tomu, že snižují obsah špatného cholesterolu v krvi. Dalším benefitem zdravých tuků je i prevence cukrovky typu II. Každé dvě lžíce arašídového másla obsahují 16 g tuku, z toho 7,4 g mononenasycených tuků a 4,5 g polynenasycených tuků.

Vláknina

Běžná dávka arašídového másla (dvě lžíce) obsahuje asi 2 g vlákniny. I když arašídové máslo nepatří k potravinám s největším obsahem vlákniny, pomáhá doplňovat její příjem, a to zejména v kombinaci s jídly s obsahem vlákniny. Vláknina pozitivně ovlivňuje trávicí systém, pohyb střev, oddaluje pocit hladu, bojuje se srdečními chorobami, obezitou a cukrovkou II. typu.

Vitamíny a minerály

Arašídové máslo je bohaté na makroživiny. 100 gramů arašídového másla poskytuje celou škálu vitamínů a minerálů:

  • Vitamín E: 45% ODD.
  • Vitamín B3 (Niacin): 67% ODD.
  • Vitamín B6: 27% ODD.
  • Kyselina listová: 18% ODD.
  • Magnézium: 39% ODD.
  • Měď: 24% ODD.
  • Mangan: 73% ODD.
  • Rovněž obsahuje malé množství vitamínu B5, železa, draslíku, zinku, selenu.

Pro koho je arašídové máslo vhodné?

Arašídové máslo je vhodné pro ty, kterým záleží na tom, aby přijímali zdravou a vyváženou stravu. Je ideální pro aktivní sportovce, nesportovce, ale i pro ty, jejichž cílem je zhubnout, protože je výborným zdrojem bílkovin a zdravých tuků. 

Arašídové máslo podpoří vaše hubnutí i přibírání

Arašídové máslo je díky vysokému podílu zdravých tuků a bílkovin skvělým zdrojem energie a živin. Zároveň, obsahuje tolik energie, že jí budete mít dostatek během dne při jakékoliv aktivitě. Tím je předurčeno stát se součástí vyvážené a zdravé snídaně. Pokud máte problém s přibíráním, pravděpodobně během dne nepřijímáte dostatek zdravých tuků, případně se váš metabolismus stará o to, abyste vydali z těla hodně energie. S arašídovým máslem snadněji pokryjete potřebné množství přijaté energie a při silovém tréninku tak budete mít větší šanci proměnit bílkoviny z potravy na svalovou hmotu. 

I přes obecně rozšířený názor, že z přijatého tuku se tloustne, ne vždy to tak musí být. Vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny se postará o to, abyste se cítili zasycený delší dobu. Přidejte arašídové máslo k běžným snídaním a hlad se dostaví mnohem později. To znamená, že se snadněji ubráníte chutím na sladké či večernímu přejídání se sacharidy. Pokud se během dne budete věnovat i fyzické aktivitě, hubnutí bude hračkou. 

Složení

Příchuť smooth/crunchy: 100% arašídy.

Příchuť coconut: pražené arašídy, strouhaný kokos, med

Dávkování

Arašídové máslo od GymBeam můžete použít k přímé konzumaci, jednoduše naberte lžičkou a přímo jezte. Doporučujeme 2 lžičky denně. Také jako pomazánka, přísada do koktejlů (do gainerů i proteinů), ale oceníte jej i při vaření a pečení. Je skvělou přísadou do ovesných vloček, kaše, k ovoci a do zdravých fitness dezertů. 

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty (smooth / crunchy) 100 g
Energetická hodnota 2520 kJ / 602 kcal
Tuky 48,6 g
   z toho nasycené tuky 8,6 g
Sacharidy 12,2 g
   z toho cukry 6,5 g
Vláknina 6,5 g
Bílkoviny 28,9 g
Sůl 0,56 g

Upozornění

Výrobek nevhodný pro lidi s alergií na arašídy.

Diskuze
Arašídové máslo GymBeam 100%, 900 g - křupavé

Spinner Výpis se aktualizuje...