Sada 2 sklenic na klíčení semen - 1000 ml - bílá

NÁŠ TIP
Vybrat barvu
 
 
  Je nám líto, ale zboží je aktuálně vyprodáno.
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:839700
Výrobce: Eschenfelder

Podrobný popis
Sada 2 sklenic na klíčení semen - 1000 ml - bílá

Sada 2 sklenic na naklíčení semen (1000 ml) !

Naklíčovací sklenice je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky. Naklíčovací sklenice je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla.speciální šroubovací víčko opatřené síťkou z nerezové oceli. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu. Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky elegantnímu designu bude naklíčovací sklenice účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.
 
1.krok klíčení

1. krok

První den vložte semena do sklenice, našroubujte víčko, zalejte dostatečným množstvím vody minimálně do ¾ nádoby.
2.krok klíčení

2. krok

Poté nechte namáčet po dobu uvedenou na obalu semen (semínka asi 8 hodin, luštěniny 12 hodin). V případě, že nemáte sklenici, ale jen sítko, nechte semínka namáčet v otevřené nádobě.

3.krok klíčení

3. krok

Po skončení namáčení semena důkladně propláchněte vodou, obraťte sklenici dnem vzhůru a několikrát protřepejte, aby vytekla všechna voda. Umístěte sklenici na kovový stojánek šikmo víčkem dolů. Pokud máte jen sítko, tak jej umístěte tak, aby mohla odkapat všechna voda a semena mohla zespodu dýchat. Sklenice / sítko by měly být umístěny na rovném povrchu na místě s pokojovou teplotou přibližně 20°C, mimo dosah přímého světla a zdroje tepla.

4.krok

4. krok

Semena je potřeba pravidelně promývat, aby se namočila a rychle klíčila. Pro zavlažení semen není nutné odstraňovat víčko ze sklenice. Sklenici naplňte přes sítko vodou a po 1–2 minutách vodu vylejte. Pak sklenici umístěte zpět na keramický podstavec. V případě, že nemáte sklenici, ale jen sítko, semena nechte namočit na stejnou dobu do jiné nádoby, poté opět umístěte na sítko. Promývání semen opakujte pravidelně nejméně 2x denně (ráno a večer) a vždy, když se bude zdát, že semena v lahvi vysychají, a to až do sklizení hotových klíčků. Tak jako první den, vždy při promývání opatrně protřepejte sklenici.

5.krok klíčení

5. krok

Sklizeň! Rychlost růstu klíčků závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semena a okolní teplotě. V závislosti na osivu sklízejte po 5-8 dnech, slunečnicová, cizrna a čočka po 2-3 dnech! Klíčky vyjměte ze sklenice a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce. Hotové klíčky zůstávají čerstvé v nádobě v chladničce po dobu 4–5 dnů a již je není nutné oplachovat.

 

Upozornění 

  • Může dojít ke změně barvy sítka, ale nebojte se, nejedná se o rez, ale o výsledek éterických olejů v klíčcích. Může se vyskytnout také žluté zbarvení, zejména u pískavice řecké seno. 
  • Zbarvení lze odstranit pomocí sody na praní 
  • Nepoužívejte nevhodná semena s namořením nebo chemicky upravené, které by mohly způsobit zdravotní komplikace.

Obsah balení: 2 sklenice (1000 ml), šroubovací nerezové víčko se sítkem, stojan, keramická miska

Diskuze
Sada 2 sklenic na klíčení semen - 1000 ml - bílá

Spinner Výpis se aktualizuje...