Pěstujte bez chemie i Vy s osvědčenými produkty Natura!

Gourmet / Raclette gril Nedis FCRA210FBK2

Dnes si prohlíží 19 zákazníků
do 5 dnů
517 Kč s DPH
427 Kč bez DPH
-
+
Náš kód:861872 (P/N: FCRA210FBK2)
Výrobce: Nedis
Záruční doba: 2 roky

Podrobný popis
Gourmet / Raclette gril Nedis FCRA210FBK2

S tímto gurmánským/raclette grilem si užijete fantastický večer s partnerem nebo někým blízkým. Jídlo připravíte společně a uděláte si přesně to, co chcete. S gurmánským/raclette grilem je radost pracovat, a navíc to není nijak složité. Chutná a bezstarostná večeře až pro 2 osoby!

  • Vrchní nepřilnavá grilovací deska se hodí ke grilování ryb, masa, brambor a zeleniny bez tuku. Jestli ale máte radši pečená jídla, použijte jednu ze 2 nepřilnavých pánviček, které jsou součástí balení. Raclette pánvičky jsou ideální k přípravě lahodných omelet, palačinek nebo k tavení sýrů. Gril díky výkonu 400 W rychle dosáhne ideální teploty, kterou pak udržuje po dlouhou dobu.
  • Pánvičky a grilovací deska mají nepřilnavý povrch, takže po večeru stráveném raclette grilováním nebudete mít problémy s čistěním. Dodávané dřevěné obracečky usnadňují otáčení a přenos pokrmů na talíř.

Vlastnosti

  • Gurmánský/raclette gril je dostatečně veliký až pro 2 osoby
  • Odnímatelná grilovací deska (rozměry 23 × 10 cm)
  • Vypínač s kontrolkou pro bezpečné použití
  • Topné těleso z nerezové oceli
  • Tepelně odolné plastové pouzdro a rukojeti
  • Snadné čištění díky částem, které lze mýt v myčce
  • 2 grilovací pánvičky s nepřilnavým povrchem a 2 dřevěné obracečky

Obsah balení

  • Raclette grill
  • 2 pánvičky
  • 2 dřevěné obracečky

Příprava pokrmů na grilu raclette

Ten kdo má rád bujarou společnost u stolu a druh přípravy jídel jako například u masových fondue, si jistě zamiluje i grilování na Raclette. I když tento název patří slavnému švýcarskému pokrmu Raclette, (také sýr se jmenuje Raclette) což bylo vlastně původně jídlo švýcarských pastýřů.

Základem tohoto selského pokrmu byl kus tučného kořeněného sýra ementálského typu, který se napichoval na vidlici, opékal a poté seškraboval dřevěnou vařečkou. Jako příloha se podávaly brambory vařené ve slupce, nakládané okurky a mladé cibulky, uzená šunka a místní suché bílé víno.

Dnes pod pojmem raclette rozumíme nejen sýr, ale i všechny přílohy, přístroj na opékání a způsob pečení. Raclette však nemusí být jenom sýrové, ale můžeme na ně použít i uzené ryby, chřest, míchaná vajíčka, maso, uzeniny nebo ovoce. Na desce grilů raclette pak můžeme opékat vše, co jsme zvyklí opékat na klasickém rožni grilu, nebo i na pánvičce. 

Výhody raclette grilu

Raklette je spojení klasického elektrického grilu a raclette grilu, kdy je možné na horní desce péct například kuřecí, hovězí či rybí maso, zeleninu, plátky slaniny a zároveň využívat raclette pánviček, sloužících k přípravě sýra, umístěných po obvodu grilu pod topnou spirálou. Raclette je polotvrdý sýr vyrobený z kravského mléka a tradiční švýcarské jídlo, kde hraje důležitou roli právě sýr Raclette. Místo originálního sýra Raclette lze použít jakýkoliv dobrý tučný tvrdý sýr.

Nejvhodnější přílohou k této specialitě jsou brambory vařené ve slupce. Na pánvičkách lze samozřejmě připravovat i jiné pochoutky. Raclette gril zpříjemňuje chvíle trávené u stolu s rodinou či přáteli. Výhodou je, že si každý připraví svoji pánvičku dle své chuti. 

Druhy grilů raclette

Většinou jsou grily na raclette elektrické, jako součást výbavy mají mističky na zapékání a jejich povrch bývá nepřilnavý, z kamene nebo teflonové desky, často vlnkované. Objevují se i kombinace umělého kamene a jiných nepřilnavých povrchů. 

Jak vařit na raclette

Nejlepší je maso předem marinovat, dříve, než ho naservírujete na prostřený stůl před strávníky. Ostatní ingredience je vhodné také nakrájet na menší kousky nebo plátky. Stejně jako při přípravě masových fondue se i při posezení u grilů raclette podávají různé studené omáčky, dipy a další přílohy, které skvěle doplňují opékané ingredience na desce grilu, ale i zapékané pokrmy v mističkách. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí jsou předem uvařené brambory nakrájené na plátky, které se pak zapékají se salámy, zeleninou, vejci a hlavně tvrdý sýrem.

Inspirací při servírování masa, zeleniny, ale například i uzenin se meze nekladou, stejně tak čím více je na stole různých omáček a dochucovadel, tím lépe. Nezapomeňme ani na měkké pečivo, které lze také jak v mističkách zapékat (ne každý má rád brambory!), tak také opékat na desce grilu.

Vhodnou přílohou jsou různé čerstvé saláty a na stole by neměl chybět ani olej, ať klasický, tak i olivový a samozřejmě mnoho vidliček, nožů a kleští či jiného nářadí, které poslouží k otáčení a servírování horkých pokrmů. O servírovacích talířcích a dobrém pití se snad ani nemusíme zmiňovat!

Technické parametry
Gourmet / Raclette gril Nedis FCRA210FBK2

Barva Černá
Materiál Kov
Plast
Indikační kontrolka Ano
Nepřilnavý povrch Ano
Výška 100 mm
Možno mýt v myčce Ne
Hloubka 100 mm
Zástrčka Typ F (CEE 7/7)
Hmotnost 78 g
Počet osob 2 Osob
Maximální spotřeba energie 400 W
Délka kabelu napájecího adaptéru 1.0 m
Příslušenství Špachtle
Nastavení teploty Ne
Tvar spotřebiče Obdélník
Šířka 305 mm
Typ desky Gril

Soubory ke stažení
Gourmet / Raclette gril Nedis FCRA210FBK2

Související zboží

Diskuze
Gourmet / Raclette gril Nedis FCRA210FBK2

Alternativní produkty

Spinner Výpis se aktualizuje...