Solarmi GridFree 2000M solární elektrárna: 2kW GTIL měnič s limiterem + 6x 380Wp solární panel, mono, černý

DOPRAVA ZDARMA
do 14 dnů
31 272 Kč s DPH
25 844 Kč bez DPH
-
+
Essox - na splátky Koupit na splátky
Vyberte si variantu splátek, která Vám nejvíce vyhovuje.
Spočítat
Náš kód:871763 (P/N: SOPGWL0040)
Výrobce: Xtend Solarmi
Záruční doba: 26 měs.

Podrobný popis
Solarmi GridFree 2000M solární elektrárna: 2kW GTIL měnič s limiterem + 6x 380Wp solární panel, mono, černý

Xtend Solarmi GridFree 2000M

Kompletní solární elektrárna GridFree 2000 obsahuje originální GWL GTIL 2kW měnič s limiterem a 8ks solárních panelů. Snadný způsob spojení vlastní výroby el. energie se zachováním připojení na síť. Ideální způsob snížení nákladů za elektřinu. Zbrzděte si i svůj elektroměr!

Solární elektrárna GridFree 2000 obsahuje aktuální technologickou špičku při zachování dostupné ceny pro každou domácnost. Součástí sady je revolční měnič SUN-2000G2, který v sobě integruje MPPT regulátor a měřič spotřeby pro regulaci vlastního výkonu. Použité monokrystalické panely GWL/Sunny s výkonem 380Wp se pyšní nadstandardní účinností 20,9% a krásným celočerným provedením, které sluší každé střeše. Elektrárna slouží k přímé výrobě elektrické energie ze solárních panelů, která je prostřednictvím mikroměniče distribuována do vaší (nejen) domácnosti.

Sada obsahuje:

  • 6 x Solární panel celočerný Mono 380Wp
  • 1x GridFree měnič s limiterem
  • 2x Propojovací konektor
  • 1x Svodič přepětí (DC přepěťová ochrana)

GridFree měnič s limiterem je revoluční řešení pro síťové fotovoltaické elektrárny, které pracuje obdobně jako jiné GridFree mikroměniče, ale navíc dovede omezovat vlastní výkon dle aktuální spotřeby a tedy zcela zamezit přetokům do veřejné sítě.
Tyto měniče jsou navrženy pro vnitřní používání, a kromě klasických svorek pro připojení solárních panelů nebo baterie a výstupu pro připojení do sítě má také měnič konektor proudové sondy interního limiteru.

Na přehledném displeji měniče můžete sledovat:

  • Aktuální výkon měniče ze solárních panelů/baterií
  • Výkon dodávaný ze sítě
  • Napětí na DC vstupu
  • Teplotu měniče
  • Napětí sítě
  • Datum a čas
  • Denní průběh produkce
  • Nastavení měniče.

display

K dispozici jsou také specifická nastavení pro napájení měniče z baterií, namísto solárních panelů tj. pracovní napětí na vstupu (dolní hranice) a maximální dodávaný výkon měniče.

GridFree měnič pracuje v rozsahu vstupního napětí 45-90 Vdc a jeho výkon je 1800W (špičkový 2000W). Výstupem z měniče je pak napětí 230Vac, které se připojuje mezi hlavní jistič s elektroměrem a jističe jednotlivých okruhů. Měnič tedy výkon z panelů (nebo vhodné baterie) převede do domácích rozvodů. Vaše spotřebiče pak budou odebírat energi vyrobenou primárnně z vaší elektrárny. Pokud by výkon vaší elektrárny v daný okamžik nestačil, připojená veřejná siť nedostatek pokryje. Instalací proudové sondy k Limiteru ochráníte svůj systém, proti nežádoucím přetoků v případě, že je vaše elektrárna schopna vyrábět více energie, než vaše spotřebiče vyžadují.

Měnič nepracuje v ostrovním režimu, tzn, že pro svou funkci vyžaduje připojení od veřejné distribuční sítě. Jakmile dojde k výpadku sítě, měnič se ihned vypne.
Měniče jsou certifikovány pro prodej a používání v EU. Splňují kritéria certifikací EMC, LVD, RoHS a steně tak splňují normu EN 50438.

Velmi efektivní a snadný způsob řešení pro nezávislou výrobu el. energie se zachováním připojení k distribuční síťi. Ideální způsob snížení nákladů za elektřinu. Zpomalte si i Vy svůj elektroměr! (Tím, že snížíte spotřebu ze sítě.)

Zapojení měniče do solárního systému je jednoduché:
Bez akumulátoru:
GTIL2_zapojeni_systemu
S akumulátorem:
GTIL2_zapojeni_systemu2

V případě použití akumulátoru lze na elektrárnu získat dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám. SVT kód mají přidělený solární panely i měnič.

Sestava dodávaných panelů se zapojuje sérioparalelně dle následujícího obrázku. Po spojení jednoltivých dvojic panelů doporučujeme dále větvě již spojit v instalační krabici z důvodu proudové zátěže konektorů a kabelů (40A). Vstup měniče doporučujeme vybavit odpojovacími pojistkami viz
instalační manuál.
gredfree-complet

Dle konkrétních požadavků instalace lze sestavu doplnit o vhodné další příslušenství jako jsou propojovací kabely a držáky solárních panelů.

Diskuze
Solarmi GridFree 2000M solární elektrárna: 2kW GTIL měnič s limiterem + 6x 380Wp solární panel, mono, černý

Spinner Výpis se aktualizuje...