Raclette gril SENCOR SBG 0260BK

do 14 dnů
Ušetříte 102 Kč 1 699 Kč s DPH
1 597 Kč s DPH
1 320 Kč bez DPH
-
+
PlatímPak - platba až za 30 dnů Odložená platba PlatímPak
Zaplaťte za nákup až za 30 dní bez navýšení. Rychlé schválení, bez dokladů.
Náš kód:873130 (P/N: 8590669319879)
Výrobce: Sencor
Záruční doba: 2 roky

Podrobný popis
Raclette gril SENCOR SBG 0260BK

S raclette grilem SENCOR SBG 0260BK si užijete fantastický večer s rodinou nebo přáteli. Jídlo připravíte společně a každý bude mít přesně to, co chce. S raclette grilem je radost pracovat, a navíc to není nijak složité. Chutná a bezstarostná večeře na oslavy až pro 8 osob!

  • Kombinace 2 v 1, rovná a žebrovaná grilovací plocha
  • Nastavitelné ovládání teploty
  • Snadné čištění
  • Velká plocha na přípravu pokrmů (2ks 21 × 21 cm)
  • 8 pánviček + 8 špachtlí
  • Tepelně odolné rukojeti zaručují bezpečné přemístění
  • Protiskluzové nožky
  • Maximální příkon 1 400 W

Příprava pokrmů na grilu raclette

Ten kdo má rád bujarou společnost u stolu a druh přípravy jídel jako například u masových fondue, si jistě zamiluje i grilování na Raclette. I když tento název patří slavnému švýcarskému pokrmu Raclette, (také sýr se jmenuje Raclette) což bylo vlastně původně jídlo švýcarských pastýřů.

Základem tohoto selského pokrmu byl kus tučného kořeněného sýra ementálského typu, který se napichoval na vidlici, opékal a poté seškraboval dřevěnou vařečkou. Jako příloha se podávaly brambory vařené ve slupce, nakládané okurky a mladé cibulky, uzená šunka a místní suché bílé víno.

Dnes pod pojmem raclette rozumíme nejen sýr, ale i všechny přílohy, přístroj na opékání a způsob pečení. Raclette však nemusí být jenom sýrové, ale můžeme na ně použít i uzené ryby, chřest, míchaná vajíčka, maso, uzeniny nebo ovoce. Na desce grilů raclette pak můžeme opékat vše, co jsme zvyklí opékat na klasickém rožni grilu, nebo i na pánvičce. 

Výhody raclette grilu

Raklette je spojení klasického elektrického grilu a raclette grilu, kdy je možné na horní desce péct například kuřecí, hovězí či rybí maso, zeleninu, plátky slaniny a zároveň využívat raclette pánviček, sloužících k přípravě sýra, umístěných po obvodu grilu pod topnou spirálou. Raclette je polotvrdý sýr vyrobený z kravského mléka a tradiční švýcarské jídlo, kde hraje důležitou roli právě sýr Raclette. Místo originálního sýra Raclette lze použít jakýkoliv dobrý tučný tvrdý sýr.

Nejvhodnější přílohou k této specialitě jsou brambory vařené ve slupce. Na pánvičkách lze samozřejmě připravovat i jiné pochoutky. Raclette gril zpříjemňuje chvíle trávené u stolu s rodinou či přáteli. Výhodou je, že si každý připraví svoji pánvičku dle své chuti. 

Druhy grilů raclette

Většinou jsou grily na raclette elektrické, jako součást výbavy mají mističky na zapékání a jejich povrch bývá nepřilnavý, z kamene nebo teflonové desky, často vlnkované. Objevují se i kombinace umělého kamene a jiných nepřilnavých povrchů. 

Jak vařit na raclette

Nejlepší je maso předem marinovat, dříve, než ho naservírujete na prostřený stůl před strávníky. Ostatní ingredience je vhodné také nakrájet na menší kousky nebo plátky. Stejně jako při přípravě masových fondue se i při posezení u grilů raclette podávají různé studené omáčky, dipy a další přílohy, které skvěle doplňují opékané ingredience na desce grilu, ale i zapékané pokrmy v mističkách. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí jsou předem uvařené brambory nakrájené na plátky, které se pak zapékají se salámy, zeleninou, vejci a hlavně tvrdý sýrem.

Inspirací při servírování masa, zeleniny, ale například i uzenin se meze nekladou, stejně tak čím více je na stole různých omáček a dochucovadel, tím lépe. Nezapomeňme ani na měkké pečivo, které lze také jak v mističkách zapékat (ne každý má rád brambory!), tak také opékat na desce grilu.

Vhodnou přílohou jsou různé čerstvé saláty a na stole by neměl chybět ani olej, ať klasický, tak i olivový a samozřejmě mnoho vidliček, nožů a kleští či jiného nářadí, které poslouží k otáčení a servírování horkých pokrmů. O servírovacích talířcích a dobrém pití se snad ani nemusíme zmiňovat!

Technické parametry
Raclette gril SENCOR SBG 0260BK

Vlastnost Hodnota
Typ grilu ELEKTRICKÝ
Grilovací plocha KOMBINACE
Grilovací deska KOMBINOVANÁ
RACLETTE pánvičky 8
Příkon 1 400 W
Barva ČERNÁ

Diskuze
Raclette gril SENCOR SBG 0260BK

Spinner Výpis se aktualizuje...